"Oğlumun kahramanı olmak istedim"


Yarışma programı 'Var mısın Yok musun'da gönüllere taht kuran ve lösemili oğlunun kahramanı olmak için yarışmaya katılan Ömer Boran, aslında 18 yıllık bir öğretmen..


Ömer Boran (42), 2003 yılı Aralık ayından beri İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Hastane İlköğretim Okulu'nda lösemili çocuklara eğitim veriyor. Buraya gönüllü olarak atanmak için başvurduğunda bir gün oğlunun Lösemi hastası olacağını aklının ucundan bile geçirmiyordu. Göreve başladıktan 2,5 yıl sonra kuru bir ateş şikayetiyle çalışyığı hastanenin aciline gelen Ömer Boran, yapılan kan tahlilleri sonucunda oğlu Yağız Fırat Boran'ın "Lösemi" ye yakalandığını öğrendi. Kendisi kadar, çalıştığı kurumda mesai arkadaşı doktorlar ve lösemili çocukların aileleri bu duruma inanamadı.. 6-7 aylık süren yoğun kemoterapi tedavisinin ardından Yağız Fırat lösemi ile mücadelede olumlu sonuç aldı ancak yine belirlenemeyen bir nedenle sinirleri tahrip olduğu için belden aşağısı hareket edemez hale geldi. Ömer Boran ve ailesi, yaklaşık 20 aydır Yağız Fırat Boran'ın iyileşmesi ve eski sağlığına kavuşması için çalışıyor.


Ömer Boran'la bu akıllara durgunluk veren hikayesini, yarışma programına nasıl ve neden katıldığını konuştuk.

3 yorum:

tıbbi teknolog dedi ki...

ömer bu yarışmanın herşeyi.hayat denilen tiyatroda o hem oğlunun hemde bizim ailecek kahramanımız.yılbaşı programı için bikaç mesaj attık sonra pişman olduk,neden derseniz;ömer gidecek diye yüreğimiz ağzımıza geldi ömer başka bambaşka,ne kemal ne başkası o gönlümüzün kralı...o giderse çok üzüleceğim...

tıbbi teknolog dedi ki...

kralımız ömer,favorimiz ömer

tıbbi teknolog dedi ki...

acun iyiki döndün ekranlara,ömer bu yarışmaya renk kattı ona sevgiler saygılar....